24
sub, avg
AD ”Planinka” proslavila 55 godina uspešnog poslovanja
Kategorija: Društvo

AD ”Planinka” proslavila 55 godina uspešnog poslovanja

     Akcionarsko društvo „Planinka“ Kuršumlija svečano je u Prolom Banji (u hotelu „Radan“) obeležilo 55 godina postojanja i uspešnog poslovanja.

     Kao društveno preduzeće „Planinka“ je osnovana 1964. godine. Od 1999. godine posluje kao Akcionarsko društvo, pod čijim okriljem su fabrika za pakovanje prirodne Prolom vode i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom Banja, sa dva profitna centra: Prolom i Lukovskom Banjom.

     Jedinstven spomenik prirode „Đavolja Varoš“ je lokalitet pod zaštitom države, koji je 1995. godine dat na staranje kompaniji AD „Planinka“.

     Prema rečima generalnog direktora - Radovana Raičevića: „Od prvog dana poslovanja „Planinka“ je glavni nosilac turizma Topličkog kraja“.

     Tokom dana obeležavanja 55 godina od osnivanja preduzeća, gosti su bili u prilici da obiđu potpuno automatizovane pogone Prolom vode, a zatim da prisustvuju i prigodnoj svečanosti.

     Brojne zvanice (istaknute privrednike, političare, predstavnike opština Topličkog okruga, javnog i kulturnog života) srdačno je pozdravio direktor Raičević, govoreći o dosadašnjem uspešnom poslovanju kompanije, uz najavu novih ulaganja u dalji razvoj i zapošljavanja, posebno ističući planiranu obnovu Kuršumlijske Banje, kao i restauraciju čuvenog hotela „Evropa“ u centru Kuršumlije, u kome će biti smeštena muzejska zbirka.

     Prisutnima su se obratili i narodni poslanik - dr Darko Laketić, prvi direktor „Planinke“ - Đorđe Eraković, predsednik Opštine Kuršumlija - Radoljub Vidić i predstavnik Privredne komore Srbije.

     Ove godine AD „Planinka“ dobitnik je i najvišeg priznanja u Srbiji iz oblasti turizma - „Turistički cvet“, za unapređenje turizma i podizanje kvaliteta turističkih usluga.

     Pored izuzetnih rezultata, AD „Planinka“ svoju ulogu nosioca privrednog razvoja Opštine Kuršumlija i Topličkog regiona opravdava i učešćem u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, donacijama za razvoj sporta i nauke, izgradnji crkava...