25
čet, apr
„Atomski mravi” - Državni prvaci „Sportskih igara mladih 2018.“
Kategorija: Društvo

„Atomski mravi” - Državni prvaci „Sportskih igara mladih 2018.“

     Poznato je da mravi imaju najrazvijeniji društveni život i da, ako ih u kolonijama ima mnogo - svi znaju svoja zaduženja.

     Ni kod jedne druge vrste nije toliko razvijeno osećanje za kolektivni rad, kao kod mrava. U to smo se i sami uverili.

     Od ranih jutarnjih časova, vredni „Atomski mravi“, trenirali su tokom letnjeg raspusta u kuršumlijskoj Sportskoj hali, kako bi i u Splitu opravdali zlatne medalje, koje su nedavno osvojili u Beogradu, u sportskoj disciplini - „Između dve vatre“ i time postali Državni prvaci „Sportskih igara mladih 2018.“

     Njima su se ovog puta pridružili i mali „Tigrovi“, a svi predvođeni predanim učiteljima - Dušanom Kečom i Ivanom Milosavljević.

     U ponedeljak (20. avgusta) „Atomski mravi“ kreću za Split, gde će na Međudržavnom finalu predstavljati Srbiju.

     Ne treba zaboraviti ni veliki uspeh tenisera - Luke Božovića, koji je odličnim igrama osvojio bronzanu medalju, mada je utisak da mu je malo sportske sreće trebalo za plasman u finale i borbu za zlato.

     Koordinator za Opštinu Kuršumlija - Nikola Milijanović naglašava:

     Ponosan sam na sve sportiste, vođe i trenere, koji su se takmičili za Kuršumliju na Igrama”. Pokazali su jedan sportski duh, fer plej i što je najvažnije, kako se treba ponašati i predstavljati svoj grad i na terenu i van njega. Osvajačima medalja čestitam na velikom uspehu, a Mravima” i njihovom treneru - Dušanu Keči, želim puno uspeha na Međudržavnom finalu u Splitu.

   Trener "Mrava" - Dušan Keča bio je ponosan posle takmičenja:

     Zadovoljan sam, jer su Mravi” u Beogradu pokazali najbolje lice i pobedili pet utakmica. Srce mi je puno što je Kuršumlija ponovo prvak države, a najviše, jer su Mravi” i Tigrovi” tri dana disali kao jedan, za šta je zaslužna i učiteljica Ivana. U Split idemo na mini letovanje, da uzmemo svoju nagradu i da se družimo sa decom Hrvatske i Bosne, verujući u pobedu.

   I učiteljica - Ivana Milosavljević bila je zadovoljna:

     Ekipa Tigrova” iz OŠ “Miloje Zakić”prvi put je bila učesnik “Sportskih igara mladih”. Veoma sam zadovoljna organizacijom i uslovima takmičenja. Pobedili smo tri utakmice, od kojih je treća bila za bronzanu medalju. Malo je falilo da ostvarimo i plasman u finale. Deca su prezadovoljna. Jedva čekamo narednu godinu i nove igre u našem gradu”.

     Ekipa RTV Kuršumlija čestita svim učesnicima, a „Atomskim mravima“ i učitelju - Dušanu Keči upućuje najiskrenije želje za srećan put u Split, uz puno lične i sportske sreće.