20
sre, feb
Београдски Манифест 2018.
Kategorija: Društvo

Београдски Манифест 2018.

     „Београдски Манифест“ је највећи породични фестивал у региону, који се претходних година позиционирао као јединствена платформа за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона.

 

     Концепт фестивала омогућава посетиоцима да се кроз забаван и квалитетно проведен породични дан, упознају са могућностима које нуди регионална туристичка понуда, као и да се на занимљив и интерактиван начин представе брендови партнера манифестације.

     „Београдски Манифест“ кроз своје садржаје негује превасходно породичне вредности.

     Креативним и маштовитим идејама спаја традицију и савремено доба, пружајући забаву за све узрасте и обухватајући најразличитија интересовања.

     Ове године Туристичка организација Општине Куршумлија своју туристичку понуду и манифестације представила је у оквиру фестивалске зоне „Адути Србије“.

     На централној бини Београдског манифеста“, у оквиру промоције Куршумлијске Гитаријаде“, наступио је бенд „Невреме“. На истој бини, као део културно - уметничког програма, београдској публици представио се и ОКУД Бата Лачковић из Куршумлије.

     Туристичка организација Општине Куршумлија успела је да дочара део атмосфере са најзанимљивијих туристичких локација и манифестација, које туристи могу посетити у Куршумлији током туристичке сезоне.

     Будући да ове године Куршумлија обележава „850 година Беле Цркве“, овај значајан јубилеј био је у фокусу на „Београдском Манифесту“.

     Промоција Куршумлије на оваквим фестивалима је важан предуслов, нарочито у фази представљања традиционалних манифестација, као што су: „Куршумлијска Гитаријада“, „Малинијада“ и „Културно лето“.

     Свечаном отварању присуствовао је и председник Општине Куршумлија - Радољуб Видић. Председник је обишао фестивал и штанд Туристиче организације, изражавајући задовољство што ове године Куршумлија има богатију понуду, говорећи и о томе да је за Куршумлију, као туристичку општину, све веће интересовање иностраних туриста, посебно за наше туристичке атракције.

     Организатор фестивала - Љиљана Вукотић наглашава да је прошле године на фестивалу било 90.000 посетилаца, док је ове године тај број надмашен са чак 130.000 посетилаца.

     На „Београдском Манифесту“ владало је велико интересовање за штанд Туристичке организације Општине Куршумлија и туристичку понуду током летње туристичке сезоне, а највеће за Ђавољу Варош и аранжмане у Пролом и Луковској Бањи, истакла је в.д директора ТО - Јасмина Савић.

     Током три дана на „Београдском Манифесту“, у десет фестивалских зона и на пет програмских бина, посетиоци су уживали у богатим забавама за децу, плесним перформансима, филмским пројекцијама, концертима, разним атракцијама, уз туризам, културу, едукације о здрављу, јахање коња и дегустације пива, вина и других укуса, специфичних за нашу земљу и наше крајеве.

     На Калемегдану своје лепоте, културно - историјско наслеђе и гастрономско богатство, поред Куршумлије, представило је преко 60 општина из Србије, као и земље из региона: Црна Гора и Република Српска, која је ове године била и партнер фестивала.