14
sre, nov
Ђаци прваци
Kategorija: Društvo

Ђаци прваци

     Најрадоснији дан, пун узбуђења, за родитеље и децу, свакако је полазак у школу.

     Како наглашавају у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, ове године ђаке прваке очекује пуно новина.

     Циљ је да начин стицања знања буде занимљивији, а постигнућа боља. „Нови планови и програми наставе и учења су растерећенији и функционалнији од старих, доносе наставу усмерену ка знањима и вештинама, односно резултатима, а не садржајима учења“, наводе у министарству.

     Традиционалном приредбом за нове ђаке и њихове родитеље, у знак добродошлице, у ОШ „Дринка Павловић“ у Куршумлији, организован је свечани пријем ученика у први разред.

     Ове године формирана су три одељења. Након свечаности, уследила је прозивка, где су љубазне учитељице: Лидија Миладиновић, Биља Кеча и Марија Јовановић преузеле ђаке, а првом школском часу, који је протекао у међусобном упознавању, малишани су могли присуствовати са својим најближима - родитељима, бакама, декама...

     Адаптација ученика на школу подразумева спремност детета да прихвати нове обавезе, али и спремност родитеља и предавача да му у томе на прави начин помогну, док је задатак септембра да у школу донесе добро расположење, јер је оно кључ који отвара врата успеха.