08
sre, apr
Humanost je „Stvar srca“
Category

Humanost je „Stvar srca“

     Na inicijativu Dragane Utvić, vaspitača u OŠ „Miodrag V. Matić“ iz Užica, švajcarska humanitarna organizacija „Stvar srca“ (Herzensangelegenheit), na čelu sa Veselinkom Topalović, ulepšala je igralište Osnovne škole „Drinka Pavlović“ u Kuršumliji.

     Ovu vrednu donaciju, od 500.000 dinara, sastavljenu od ljuljaške pod nazivom „orlovo gnezdo“, vrteške i kule sa dva tobogana, koja je zadivila sve prisutne, posebno decu, jer su dobila potpuno novi kutak za igranje, darovala je pomenuta organizacija iz Ciriha, koja već pet godina pomaže školama i pokazuje da je humanost stvar srca.

     U znak pažnje, kao uzdarje, učenici su sa svojim nastavnicima pripremili bogat kulturno - umetnički program, a onda je usledilo svečano sečenje vrpce, gde je u ime kolektiva i učenika, direktor škole - Radiša Nikić izrazio veliku zahvalnost za poseban human gest i novi izgled školskog igrališta.

     Inače, neprofitna organizacija „Stvar srca”, povezuje ustanove koje se u Srbiji bave decom (škole, domove učenika, prosvetne i ustanove socijalne zaštite) sa srpskim narodom u Švajcarskoj. Glavni cilj je da se ustanovama u Srbiji pruži finansijska podrška za realizaciju konkretnih projekta, za unapređenje uslova za boravak i obrazovanje dece. Njihov rad bazira se na dobrovoljnoj osnovi, kao i saradnji sa mnogim društvima, ansamblima, institucijama i pojedincima iz Srbije i Švajcarske, iz sveta umetnosti, kulture i sporta.