20
sre, jun
Mališani „Sunca“ na prijemu kod predsednika
Kategorija: Društvo

Mališani „Sunca“ na prijemu kod predsednika

     Povodom obeležavanja Dečije nedelje, u kabinetu predsednika opštine Kuršumlija, Radoljuba Vidića, organizovan je prijem za mališane predškolske ustanove „Sunce“.

     Predsednik Vidić je naglasio da se u razgovoru sa decom oseća veoma prijatno i da ga njihova energija inspiriše za nove ideje.

     Duhoviti polaznici dečijih vrtića imali su brojna pitanja, a neka od njih su: „Šta radi predsednik?“ i „Da li on čuva opštinu?“.

     Na pitanje predsednika šta nedostaje kuršumlijskim vrtićima „Sunce“ i „Čarolija“, veseli mališani odgovorili su da im je za igru i ugodne trenutke potrebna još jedna ljuljaška u dvorištu, nova vrteška i još jedan tobogan.

     „Briga o našim najmlađim sugrađanima je moj najvažniji zadatak. Posebno se radujem ovakvim susretima i nastojaću da uzvratim posetu, ali i da njihove predloge realizujem u nastupajućem periodu. Raduje me podatak da se sve više dece rađa u našoj opštini. Sredstvima iz budžeta pomažemo razvoj nataliteta. Dogradićemo još jednu radnu sobu u vrtiću „Čarolija“, kako bi se rešio problem smeštajnog kapaciteta i na taj način stvorili neophodni uslovi za boravak mališana u ovoj ustanovi. Obaveza svih nas je da deci omogućimo bolje uslove za odrastanje, jer su ona naše najveće bogatstvo“, poručio je predsednik Vidić.