20
sre, feb
Маскенбал 2018.
Kategorija: Društvo

Маскенбал 2018.

     У препуној куршумлијској спортској хали успешно је одржана традиционална забава малишана предшколских установа „СУНЦЕ“ и „ЧАРОЛИЈА“ - Маскенбал 2018. године.

     Ова сценско - музичка манифестација, 25. по реду, реализована је љубазношћу бројних пријатеља фестивала:

-       СКУПШТИНА ОПШТИНЕ КУРШУМЛИЈА

-       АД „ПЛАНИНКА“

-       „ДУНАВ“ ОСИГУРАЊЕ

-       КЊИЖАРА „УНИВЕРЗА“

-       РИБАРНИЦА „ОRCА“ КУРШУМЛИЈА

-       МЕСАРА „МАК INTERNACIONAL“НИШ

-       МЛЕКАРА „MILK HOUSE“ НИШ

-       ДОО „FIOMI“ БЕОГРАД

-       ПЕКАРА „ЈУГ“

-       „МЕТАЛАЦ“ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

-       ДОО „EXLUZIV“ – СРЂАН МИЛЕНКОВИЋ

-       ТАПЕТАР „БЕЛИ“

-       СЗР ПЕРИОНИЦА „ЈОВИЋ ПЛУС“ и

-       СТР „МИЛАНОВИЋ“ КУРШУМЛИЈА

     Медијски покровитељ је РТВ КУРШУМЛИЈА. Маскенбал су испратиле и „ТОПЛИЧКЕ ВЕСТИ“ и „ТОП НОВОСТИ“.

     Званични фотограф маскенбала - FOTO „007“.

     Тонска реализација - „AUDIO - VIDEO SISTEM“ НИШ.

     Испицијент - Љиљана Новаковић.

     Кореографи - Аксана Гвозденовић и Милена Дробњак.

     Превоз малишана обезбедили су: АД „ПЛАНИНКА“ и „AUTO - TAXI“ - Владислав Миленковић.

     Својим присуством подршку су пружили представници дечијих вртића из Алексинца, Прокупља, Житорађе и Сврљига.

     О безбедности малишана бринули су МУП Куршумлија, дежурна служба Дома Здравља, Ватрогасна служба и домаћини из Спортске хале.

     Посебан допринос дали су родитељи у припреми деце за учешће на карневалу под маскама, показујући на посебан начин своју умешност у шминкању, маскирању и изради маштовитих костима.

     У организацији ове несвакидашње манифестације учествовало је помоћно, техничко особље и сви запослени у „СУНЦУ“ и „ЧАРОЛИЈИ“, на челу са директором - Маријом Пећаранин и замеником директора - Горданом Николић.

     Најмлађе, костимиране малишане, који су својим дефилеом званично отворили МАСКЕНБАЛ 2018. године, припремиле су: Радмила Богдановић, Оливера Петровић, Биљана Ђокић и Марија Јанићијевић. За јаслени део биле су задужене: Снежана Филиповић, Љиљана Радуловић, Јасмина Вучковић, Ирена Миловановић, Маја Димић, Тања Гајић и Горица Радовановић.

     Најпре се представила млађа васпитна група „СУНЦА“, васпитача: Снежане Дељанин и Данијеле Миленковић, костимирана као сунцокрети, уз звуке песме са Музичког фестивала за децу - „Златна пчелица“ Ниш.

     Друга по реду била је средња мешовита група „ЧАРОЛИЈЕ“, васпитача: Биљане Милановић и Бранкице Милошевић. Они су показали, уз звуке познате песме великог српског музичара и забављача - Миње Суботе, каква је то тајна поверена брези и тополи.

     На који начин вредне и радосне пчелице сакупљају мирисни полен, како праве мед и ко им све у томе помаже, а ко одмаже, показали су нам малишани средње групе „СУНЦА“, васпитача: Радмиле Илић и Милице Антић.

     Средња група „СУНЦА“, васпитача: Драгане Ђорђевић и Марије Бановић унела је нови ритам игре разиграних, веселих и симпатичних мајмунчића, увек спремних на акцију.

     Пету тачку извеле су III и IV припремно - предшколска група „ЧАРОЛИЈЕ“, васпитача: Бранкице Тасић и Сање Милисављевић. Они су дочарали „Причу о звезди падалици“, коју изводе Ивана и Леонтина, а занимљивим наступом показали су да ко у чуда верује, тај чуда и ствара.

     Старија мешовита група „ЧАРОЛИЈЕ“, васпитача: Марине Милошевић и Катарине Костић, уз звуке песме „НОВА ДЕЦА“, Сање Илића и Балканике доказала је да све видимо јасније, јер Сунце сија другачије, да је свет наш и да нова деца са нама стварају бољи свет.

     Велики хит Бјелог Дугмета, „Не спавај, мала моја“, вешто је осмислила старија група „СУНЦА“, васпитача: Снежане Радоичић и Весне Бакић, у ритму правог рокенрола.

     Некада популарну песму, још популарније групе Вампири - „РАМА - ЛАМА - ДИНГ - ДОНГ“, уз креативно осмишљен сценски наступ, извела је I и II припремно - предшколска група „СУНЦА“, васпитача: Слађане Агатоновић и Биљане Новаковић.

     Последња, девета тачка, донела је сву лепоту правог Бразилског карневала, током које су плесали маскирани учесници, уз звуке песме „Маскенада“ Мадам Пиано и „Бразил“ Беби Дол. Многобројне атракције ове веселе игре дочарали су дечаци девојчице припремно - предшколске групе „СУНЦА“, васпитача: Анке Јовановић, Марије Недељковић, Данке Најдановић и Данијеле Ђурковић.

     Једна од најлепших манифестација, успешно је реализована и овог пута. Малишани Куршумлије провели су нас кроз чудесно путовање, јер „нема света ни планете, где не може стићи дете“.