01
ned, avg
Najuspešniji sportisti Kuršumlije u 2018. godini
Category

Najuspešniji sportisti Kuršumlije u 2018. godini

     U četvrtak (04. aprila 2019. godine), u sportskoj hali, sa početkom u 17:30, organizovana je svečana dodela nagrada najuspešnijim sportistima Opštine Kuršumlija u 2018. godini.

     Priznanja su uručili predstavnici "SPORTSKIH IGARA MLADIH", a specijalni gost bio je proslavljeni odbojkaški reprezentativac, Vladimir Grbić, koji je održao i pokazni trening, nakon dodele priznanja i pehara.

     Najbolji sportista Kuršumlije u 2018. godni je Mirko Mijajlović (KMF ”Bele crkve”), a najbolja sportiskinja je Neda Radovanović (ŽOK ”Kuršumlija”).

     Najbolji muški klub je OFK ”Kosanica”, a ženski ŽFK ”Kolibri”.

     Za najboljeg trenera proglašen je Slaviša Milosavljević (ŽOK ”Kuršumlija”).

     Najperspektivniji sportisti su: Aleksa Jovanović (Ribolovački klub), Aleksandar Bjeletić (Kik - boks klub), Andrea Kovačević (ŽOK ”Kuršumlija”), Luka Božovć (Teniski klub - ”TOP TEN”), Danilo Rakić (KMF ”Bele crkve”), Miki Simić (FK ”Kaćuša”), Zorica Milenkovć (ŽFK ”Kolibri”), David Jovanović (RK ”Kuršumlija), Ana Šejić (ŽRK ”Mladost”), Dragiša Stevanović (Šahovski klub), Jovan Jovanović (OFK ”Kosanica”), Petar Lović (KK ”Kuršumlija”) i Ilija Mitrović (OK ”Toplički vitezovi).

     Opština Kuršumlija dobila je nagradu od ”SPORTSKIH IGARA MLADIH” za višegodišnju uspešnu saradnju, a ”Savez za školski sport - Kuršumlija” nagradu za partnerstvo u organizaciji igara.

     Na svečanom proglašenju najuspešnijih sportista Opštine Kuršumlija bili su prisutni i predstavnici SIM Srbije - Ivana Jovanović i Marija Jovanović, koje su dodelile plakete predsedniku Opštine Kuršumlija - Radoljubu Vidiću i predsedniku ”Saveza za školski sport” - Nikoli Milijanoviću.

     Predsednica ”Sportskih igara mladih Srbije” - Ivana Jovanović ističe da je ekipa ”Atomski mravi”, koja je nastupala u igri ”Između dve vatre”, pobednička ekipa SIM sportske priče u Srbiji za sezonu 2018. godine i da je ova nagrada, uručena učitelju i treneru - Dušanu Keči, posebna, jer je dodeljena za afirmaciju ”Sportskih igara mladih”, za kreativnost, širenje drugarstva, za najbolje transparente i origanalno navijanje. Mališani su dobili na poklon komplete sportske opreme, koja će im koristiti za predstojeće treninge. Svi ističu da će se još više angažovati, kako bi opravdali ukazano poverenje i da se raduju novim susretima i sportskim igrama.

     ”Dunav osiguranje - Sportske igre mladih” dobile su i specijalno priznanje od Opštine Kuršumlija za doprinos razvoju sporta i promociji Kuršumlije. Kako ističu predstavnici, njihova organizacija je jedina sportska organizacija koja je dobila priznanje od opštine.

     Predsednik Opštine Kuršumlija - Radoljub Vidić, uz veliku zahvalnost za prisustvo na svečanosti i održanom treningu, uručio je i prigodan poklon jednom od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena - Vanji Grbiću.

     U ekskluzivnom razgovoru sa ekipom RTV Kuršumlija Vanja naglašava da se nakon bogate sportske karijere, uspeha sa reprezentacijom na svetskim i evropskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama, sada (u okviru kampa) posebno bavi periodizacijom dečijeg sporta, nalaženjem originalnog načina za rad sa mladima, odnosno sa decom, tačnije zalaže se za to da svaki dečiji uzrast dobije adekvatnu količinu i intenzitet rada, koji je, pre svega - fiziološki, funkcionalno i zdravstveno apsolutno u dimenziji deteta.