31
sub, okt
     Брига о деци најважнија
Category

Брига о деци најважнија

        Председник Општине Куршумлија, Радољуб Видић, обишао је шесточлану породицу Милошевић, која живи у куршумлијском селу Космача, уручувши им пакте са најпотребнијим животним намирницама.

     Он је том приликом истакао да акција поделе пакета за социјално угрожено куршумлијско становноштво траје већ данима по планираном распореду и динамици. Мештани у селима: Рача, Барлово, Доња Микуљана, Мачковац, Добри До, Пепељевац, Иван Кула, Дегрмен, Мердаре, Спанце, Коњува, Тмава,  Куршумлијска Бања и Грабовница већ су добили помоћ, а у четвртак је акција настављена и у селима: Висока, Пролом Бања, Рударе и Баћоглава“. Код неких домаћинстава та подела још увек траје, због разуђености терена и удаљености од града, наглашавајући  притом да ће сва лица ових дана добити потребну помоћ. Када је реч о акцији поделе покета у граду председник Видић, казао је да и она протиче у најбољем реду, волентери су веома активни, добар део пакета је већ подељен, али је најважније да ће пре празника сва лица добити потребне намирнице за живот:

     „Ово је леп и редак пример породице Милошевић да у нашим селима живе и деца. Посебно ме радује ова шесточлана породица, где најмлађи члан има свега шест месеци. Прошле године за њих смо направили пут, зато што је то једина кућа у овом делу села, али они то заслужују и све ћемо урадити за њих. Напоменуо бих и село Дединац, такође као леп пример, где живе деца, што је свакако од изузетне важности за нашу општину“, рекао је Видић.

     Председник је додао да се актуелна ситуација у нашој општини стабилизује, према последњим подацима у протекла два дана, 7 лица је излечено и отпуштено кући, што је укупно 28 излечених лица на територији Општине Куршумлија, док су два лица на жалост преминула. Међу особама које су тестиране 23. априла, од 16 тестова два су позитивна, а на тестирању од 27. априла и 105 урађених тестова сви су негативни на вирус COVID-19:

     „Активно пратимо све мере и препоруке Владе Републике Србије, од 4. маја очекујем да се вратимо неким свакодневним активностима, време је да привреда крене, да се саобраћај нормализује, али наравно уз све мере опреза које и даље остају на снази“ - истиче Видић.

     Ненад Милошевић, из куршумлијског села Космача, захваливши председнику Видићу на посети, истиче да је од велике важности донација коју је добио, зато што није у могућности да често силази до града по основне животне намирнице за време ванредног стања:

     „У име своје породице, али и оних који се налазе у сличној ситуацији, као и ми, захвалио бих се председнику Општине Куршумлија, господину Видићу и свим хуманим људима, који су донирали помоћ мојој породици, велико хвала“, казао је Ненад.