24
sub, avg
Прослава Светог Саве у ОШ „Дринка Павловић“
Kategorija: Društvo

Прослава Светог Саве у ОШ „Дринка Павловић“

     Велики хришћански празник Савиндан обележен је пригодним културно - уметничким програмом и у куршумлијској ОШ „Дринка Павловић“.

     Православни верници 27. јануара прослављају Светог Саву - утемељивача српске цркве, духовности и школства.

     Са пуно љубави и радости ученици основних и средњих школа у Куршумлији, припремили су свечане приредбе у част Светом Сави, којима су присутвовале бројне званице, поред наставника, ученика и њихових родитеља.

     Светосавским приредбама претходило је сечење славског колача, у присуству свештеника цркве Свете Тројице.

     Присутне госте, чланове колектива и вредне ученике Основне школе „Дринка Павловић“ поздравио је директор - Радиша Никић, наглашавајући да су се окупили у част првог српског архиепископа, просветитеља и законодавца, поносни што имају такву историју и Светог Саву, да треба следити Савин пут, који је пут истине, правде, морала, милосрђа, а основни задатак је да се ученици васпитавају у духу Светосавља и традиције.

     Учесници су свечаном приредбом, под називом „Светосавске искре“, одушевили присутне госте, који су сваку, брижљиво припремљену тачку, поздравили аплаузом.

     Свети Сава је за нас Србе веома значајан празник. То је наш национални светитељ, духовни учитељ и просветитељ. За децу је битно да знају о Светом Сави, јер је много радио на подизању школа, а поставио је и темеље нашег модерног образовања.