01
ned, avg
     Русија најлепша земља
Category

Русија најлепша земља

     Народна библиотека Куршумлије, у сарадњи са Центром руског географског друштва, у петак (18. октобра), организовала је изложбу фотографија, на тему: „Русија најлепша земља“.

     Изложбу је отворио проф. др Мирољуб Милинчић, који је у кратком предавању представио активности и пројекте Друштва у Србији.

     Присутне посетиоце у галерији поздравио је в.д. директора Народне библиотеке - Небојша Гашић.

     Изложено је око 25 фотографија, високе резолуције, са различитим мотивима, које су снимљене у Русији.

     На крају је приказан и документарни филм о Друштву.

     Љубитељи уметности ову јединствену поставку моћиће да погледају у наредних недељу дана.

     Иначе, фото - конкурс Руског географског друштва је медијски пројекат широких размера, посвећен очувању изворне природе Русије и неговању брижљивог односа према животној средини.

     Развојни центар Руског географског друштва у Србији званично је почео са радом 16. октобра 2016. године, док је Руско географско друштво једно од најстаријих географских друштава на свету. Основано је указом цара Николаја Првог 1845. године и увек је имало прворазредни друштвени и национални значај.

     Новембра месеца (2009. године) за председника Руског географског друштва изабран је Сергеј Кужегедович Шојгоу, а формиран је и Савет покровитеља којим председава председник Русије - Владимир Владимирович Путин.

     Руско географско друштво данас у Русији и свету има око 20.000 чланова, а регионалне канцеларије су отворене у свих 85 региона Руске Федерације.