20
sre, feb
Sportske igre mladih u Kuršumliji
Kategorija: Društvo

Sportske igre mladih u Kuršumliji

     Ove godine Kuršumlija je po treći put bila domaćin „Sportskih igara mladih“, u regionu najveće sportske manifestacije za decu i omladinu, koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva.

     Svi učesnici su imali priliku da se besplatno takmiče u nekoj od 10 sportskih disciplina, dok su najuspešniji pojedinci i ekipe za nagradu dobili besplatno mini letovanje, kao učesnici velikog međunarodnog finala igara u Splitu.

     Školarci iz celog Topličkog okruga mogli su da se prijave za mali fudbal, basket, odbojku, rukomet, šah, tenis, stoni tenis, između dve vatre, odbojku na pesku i atletiku.

     Tribine kuršumlijske sportske hale bile su ispunjene do poslednjeg mesta. Maskota Viktor davao je dodatni štimung, dok su mališani uživali.

     Igre su za ovaj grad, u lepoj atmosferi, otvorili: Dejan Lović (predsednik Skupštine Opštine Kuršumlija), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Dragan Petrović (predsednik Sportskog saveza Kuršumlija), Dragan Simić (direktor Sportskog centra), Zorica Mijatović (sportski direktor SIM Srbije), Marija Mihajlović (asistent predsednice Ivane Jovanović) i Nikola Milijanović (glavni koordinator Igara za Kuršumliju).