24
sub, avg
Свечана додела „Светосавских награда“
Kategorija: Društvo

Свечана додела „Светосавских награда“

     Стручни жири у саставу: свештеник - Слободан Илић, дипломирани богослов, Небојша Гашић - директор Народне библиотеке и Снежана Милосављевић - књижничар, разматрајући све приспеле радове на Конкурс за најбољу беседу о Светом Сави, донео је одлуку о додељивању следећих награда:

     МЛАЂИ УЗРАСТ

     Друга награда за састав у форми песме, на тему „Писмо Светом Сави“, додељује се Николи Вујићу, ученику III разреда ОШ „Дринка Павловић“, ментор - Танкосава Милановић.

   Равноправну другу награду добио је и Урош Митровић, за беседу у форми писма Светом Сави, ученик III разреда ОШ „Милоје Закић“.

     Трећу награду за састав у форми песме, на тему „Писмо Светом Сави“, добио је Данило Миленковић, ученик III разреда ОШ „Дринка Павловић“, ментор - Танкосава Милановић.

     СРЕДЊИ УЗРАСТ

     Прву награду за беседу на тему „Свети Сава посматра своје потомке и XXI vek освојила је Сара Јовановић, ученица VIII разреда ОШ „Дринка Павловић“, ментор - Горица Миљковић.

     Трећу награду за састав на тему „Писмо Светом Сави“, освојила је Емилија Нешић, ученица V разреда ОШ „Дринка Павловић“.

     СТАРИЈИ УЗРАСТ

     Прва награда за беседу на тему „Свети Сава и данашње време“ припала је Неди Јовановћ, ученици III године Гимназије, ментор - Јасна Спасојевић.

     Равноправну прву награду за беседу на тему „Свети Сава и данашње време“, освојила је и Дијана Новаковић, ученица Гимназије.

     Трећа награда за беседу на тему „Свети Сава и данашње време“, припала је Кристини Митровић, ученици III године Гимназије, ментор - Јасна Спасојевић.

     Трећу награду за песму на тему „Свети Сава и данашње време“, освојила је Ања Ковачевић, ученица III године Гимназије, ментор - Јасна Спасојевић.

     Трећу награду за беседу на тему „Свети Сава посматра своје потомке“, освојила је Ивана Гочманац, ученица III године Економске школе, ментор - Јасна Рачкомановић.

     Стручни жири и организатор су поступили по (у Конкурсу назначеном) праву, да поједине награде уопште не доделе или да их другачије прерасподеле (у оквирима расположивог наградног фонда).

     Свечана додела новчаних награда и диплома организована је у просторијама Народне библиотеке.

     Сем диплома, најбољим беседницима уручено је и неколико уметничких калиграфија, које је исписао и даривао отац Григорије, игуман манастира Светог Николе.

     Свечаности су присуствовали награђени ученици, њихови ментори, родитељи, пријатељи и другови.