11
uto, dec
 Pažljivkova pravila
Kategorija: Društvo

Pažljivkova pravila

     Opština Kuršumlija, Javno preduzeće za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta i Agencija za bezbednost saobraćaja, uspešno su realizovali akciju usmerenu ka bezbednosti dece u saobraćaju i širenju saobraćajne kulture u kuršumlijskim osnovnim školama „Drinka Pavlović“ i „Miloje Zakić“.

      U okviru svoje kampanje za najmlađu kategoriju učesnika u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja posetila je mališane u našoj opštini, gde je za 150 đaka prvaka održana predstava „Pažljivko“.

      Tom prilikom, svim učenicima uručena je knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, fluorescentni prsluci i edukativni pokloni, koji će mališanima omogućiti da budu bezbedniji u saobraćaju. Edukativnom času o bezbednosti dece prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Kuršumlija Nebojša Jović.

     Prvaci kuršumlijskih škola imali su priliku da steknu nova znanja i usvoje pravila ponašanja u saobraćaju, a njihovu radost upotpunilo je druženje sa „Pažljivkom“.

     U okviru ove akcije u kabinetu predsednika opštine održan je i radni sastanak sa predstavnicima pomenute agencije i članovima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kuršumlija, gde je bilo reči o dosadašnjim realizovanim aktivnostima, kao i planovima za budući rad, na temu “Upotreba zaštitnih sistema u vozilima i drugim projektima”, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na teritoriji opštine Kuršumlija.