14
sre, nov
    Ни од кога ништа, но за сваког по нешто
Kategorija: Društvo

Ни од кога ништа, но за сваког по нешто

      У препуној сали СО-е Куршумлија, у организацији Књижевног клуба „Милутин Ускоковић“, одржано је представљање књижевног првенца, завичајног песника, Богољуба Болета Спасојевића.

     Књига је објављена без рецензије, јер према речима аутора, они људи у које је имао највише поверења и који су обећали да ће написати исту, у последњем тренутку отказали су сарадњу због полтронства према властима. Њима садржина неких песама није одговарала.

     Боле је од раних дана потајно писао песме, али се активно почео бавити писањем и објављивањем тек после тридесете године.

      Као посебно надахноће за стваралаштво, посеник истиче склад који има у својој породици, тако да је књижевно вече организовано на песников 70. рођендан, у кругу чланова породице, бројних пријатеља и грађана Куршумлије, док књига остаје као завештање граду.

     Наш суграђанин, Боле Спасојевић, посветио је песме: мајци, унуцима и грађанима Куршумлије, са жељом да истини погледају у очи и да престану да верују манипулаторима, истичући да: „Ћутање убија лагано, а истина ма каква да је, она треба да буде на првом месту“.

     О књизи су говорили: професори - Момчило Николић, Милан Савић, Вучица Савић, Радован Вуковић, учитељ Србољуб Срба Станковић, књижевник Радивоје Пантић, породица, пријатељи и аутор.

     Боле Спасојевић је своје песме појединачно објављивао у књижевним часописима и новинама, као и у Књижевном клубу коме припада. Добитник је друге награде за песништво на конкурсу Народне библиотеке.

     Песник наглашава да ће бити захвалан свима који га буду читали и разумели, јер су све његове песме настале у његовој души и да ће му бити драго ако неко буде прихватио његове добронамерне поруке и савете.