11
uto, dec
 Osmeh na dar
Kategorija: Društvo

Osmeh na dar

     Ove godine, tradicionalno, predstavnici Opštine Kuršumlija podelili su novogodišnje paketiće svojim najmlađim sugrađanima u OŠ „Drinka Pavlović“ (Kosanička Rača), deci uzrasta do 10 godina, iz svih okolnih sela, tačnije celog pograničnog dela, a u Sportsko - poslovnom centru Kuršumlija deci, korisnicima Narodne kuhinje, učenicima OŠ „Kosta Vojinović“, deci sa invaliditetom, deci udruženja „Gluvih i nagluvih“ i „Slepih i slabovidih lica“.

     Od Violete Jakovljević, ispred Saveza za socijalnu zaštitu, saznali smo da je ovom velikom akcijom obuhvaćeno deset mesnih zajednica (ukupno dvadeset sela), gde je u Rači podeljeno 120 paketića od 400, koliko je ove godine obezbedila Fondacija „Osmeh na dar“.

     U ime „Crvenog Krsta“ Kuršumlija prisutnima se obratila Radosava Mićović, koja je deci poželela lepe novogodišnje praznike, uz zahvalnost donatorima, organizatorima i svim učesnicima.

     Za mališane i njihove roditelje pripemljen je bogat kulturno - zabavni program, gde je svoju predstavu „Zbunjena bajka“ izveo i mlađi ogranak Neformalne grupe „Pera Detlić“ iz Kuršumlije.