05
ned, feb
Konstituisana nova vlast
Kategorija: Politika

Konstituisana nova vlast

Održana je konstitutivna sednica SO Kuršumlija.

     Za predsednika opštine izabran je Radoljub Vidić, za zamenika predsednika Nebojša Jović, za predsednika Skupštine Dejan Lović, profesor matematike i potpredsednik OO SNS u Kuršumliji, za sekretara SO Kuršumlija Maja Milijanović, koja je do sada bila zamenik sekretara.

     Izabrano je i Opštinsko veće, čiji su članovi po funkciji – predsednik i zamenik predsednika opštine, a osim njih, članovi su:  Zlatko Veljović, Biljana Petrović, Radovan Raičević, Dragoje Vesić, Vladimir Jakovljević, Vladimir Maksimović i Vladimir Cvetković.

     SO Kuršumlija ima 25 odbornika: SNS 14 i sama je formirala vlast, SPS 3, Dveri – DSS 3, NS 2, DS 1, SRS 1 i Gvozdeni puk 1.

     Odbornik Slavko Ilić Bole tražio je da mu se materijal dostavlja na bugarskom jeziku, uz simultano prevođenje svake sednice na bugarski jezik, kako bi mogao da je prati. Ilić je kazao da je on Bugarin i da po Ustavu ima pravo da sednicu prati na „maternjem jeziku“!

     Iz navedenog se može zaključiti da će odbornik Ilić na narednim sednicama govoriti bugarskim jezikom, tako da će za njegova kazivanja biti potreban prevodilac.