25
uto, feb

U okviru Reload projekta ”Pomoć u kući” snimljena je prva reportaža o problemima starih osoba i osoba sa invaliditetom, poteškoćama sa kojima se susreću i uslovima u kojima žive.

Category
Read more

     Божић се сматра највећим хришћанским празником. Тога дана, по веровању, родио се Исус Христос. У обележавању највећег породичног празника на овим просторима има сличности, али постоје и разлике у односу на обичаје у другим крајевима.

Category
Read more

     U prisustvu velikog broja zvanica, kolektiv Predškolske ustanove „SUNCE“ iz Kuršumlije, svečano je obeležio i proslavio veliki jubilej - 40 godina uspešnog rada.

Category
Read more

     Народна библиотека Куршумлије, у сарадњи са Центром руског географског друштва, у петак (18. октобра), организовала је изложбу фотографија, на тему: „Русија најлепша земља“.

Category
Read more

     Обележавање „Дечије недеље“ отпочело је „Јесењим карневалом“, који традиционално организују представници предшколских установа „Сунце“ и „Чаролија“, шетњом костимираних малишана у центру града и осликавањем главне улице.

Category
Read more

     Општина Куршумлија је победник овогодишњег националног конкурса за избор „Изузетне дестинације Европе“ у Србији (ЕДЕН), док су Пећинци и Крушевац изабрани за пратеће дестинације.

Category
Read more

     На великом финалу највећег гастрономског каравана на Балкану „Изађи ми на теглу“, које је одржано 12. октобра у Београду, Србија је добила најбољег мајстора ајвара, екипу „Костићи“ из Куршумлије. Друго место заузео је Актив жена из Ниша, док су треће место освојили „Е, сад опуштено“, такође из Ниша.

Category
Read more

     На градском платоу, у центру Куршумлије, Туристичка организација у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по трећи пут манифестацију „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ шест година обилази градове широм Србије.

Category
Read more

     Дана - 3. октобра 2019. године у селу Игриште обележена je 107. годишњица од формирања гвозденог пука „Књаз Михаило“. Свечана церемонија започела је одавањем поште погинулим јунацима, минутом ћутања, након чега је парастос служио Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније.

Category
Read more

     U subotu, 28. septembra, u kuršumlijskoj sportskoj hali održan je sedmi po redu Memorijalni turnir „Vojkan Bakić - Baka“, u znak sećanja na dugogodišnjeg sportskog radnika, košarkaša i predsednika Košarkaškog kluba „Kuršumlija“.

Category
Read more