14
ned, jul

Na građevinskom objektu mnogofunkcionalnog kompleksa "Svetionik Minska" u Belorusiji, Predsednica Narodne Skupštine Srbije, Maja Gojković, svečano je položila vremensku kapsulu u kamen temeljac novih zgrada.

Read more

Predsednici dveju opština Kuršumlije i Blaca, Radoljub Vidić i Ivan Burgić, u sredu 27. maja u kabinetu predsednika opštine, svečano su potpisali ugovore o izradi projektno-tehničke dokumentacije, preko Evropskog PROGRESa.

Kategorija: Ekonomija
Tags: projekti, radoljub vidić, progres, evropski progres, ivan burgić
Read more

U okviru Međunarodnog sajma građevinarstva, pod sloganom "Gradimo budućnost zajedno", koji je otvoren na Beogradskom sajmu u Beogradu, među brojnim izlagačima, predstavila se i kompanija"Alliance BK group".

Kategorija: Ekonomija
Tags: bk group, bk alliance group, tesla grad
Read more

Predsednik Upravnog odbora "Radan klastera" Radovan Tanasković zakazao za petak, 17. aprila sednicu Skupštine Turističkog klastera radanskog područja. Skupština će se održati u kongresnoj sali hotela "Radan" u Prolom banji sa početkom u 11 časova.

Kategorija: Ekonomija
Tags: turizam, radovan tanasković, turistički klaster radanskog područja, prolom banja
Read more

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović posetio je kuršumlijsku opštinu gde je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave. Radnom sastanku prisustvovali su predsednik Radoljub Vidić, generalni direktor AD "Planinka" Radovan Raičević i pomoćnik predsednika Opštine, te šef Odeljenja za lokalnu poresku administraciju, budžet i finansije Nebojša Jović.

Kategorija: Ekonomija
Read more

Kabinet predsednika Srbije i Vlada Republike Srbije pomažu, u saradnji sa Opštinom Kuršumlija, poljoprivrednike – voćare.

Kategorija: Ekonomija
Tags: subvencije, jovica đinović, šljiva, vlada republike srbije, voće, poljoprivreda
Read more

Vlada Japana je prošle godine poklonila nov kamion smećar Javnom preduzeću komunalnih delatnosti ''Toplica'' u Kuršumliji, danas je ovo vozilo predato ovom preduzeću.

Kategorija: Ekonomija
Read more

Vojvođanska banka a.d. Novi Sad otvorila je poslovnicu na novoj adresi u Kosovskoj ulici u Kuršumliji, u prusustvu brojnih klijenata i predstavnika menadžmenta banke.

Kategorija: Ekonomija
Tags: bankarstvo, banka, vojvođanska banka
Read more

Godinama je u opštini Kuršumlija bila praksa da se u predizbornoj kampanji asfaltiraju ulice. Direkcija za izgradnju u Kuršumliji učinila je danas presedan. Počeli su sa asfaltiranjem ulica u naselju Markoviće prvi dan nakon izbora.

Kategorija: Ekonomija
Tags: naselje markoviće, jp direkcija za izgradnju opštine kuršumlija, asfalt, asfaltiranje
Read more

U selu Sagonjevu u opštini Kuršumlija održana je prva Skupština Udruženja ''Sago voće'' Sagonjevo, gde je člnaovima podeljena oprema za voćarstvo, kalendari i prsluci.

Kategorija: Ekonomija
Tags: sagonjevo, sago voće, poljoprivreda, voće
Read more