05
ned, feb
Ministarka poljoprivrede u Toplici
Kategorija: Politika

Ministarka poljoprivrede u Toplici

     Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, danas obilazi sela u Topličkoj regiji.

Cannot find aktuelno/2016/april-ministarka-poljoprivrede subfolder inside /home/rtvkursu/public_html../images/slike/aktuelno/2016/april-ministarka-poljoprivrede/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:7.4.33

Posle posete Blačkoj opštini sa svojim saradnicima posetila je selo Vrševac u opštini Kuršumlija i domaćinstvo Dragića Jovanovića, koji je formirao porodičnu proizvodnju i preradu voća. Ovog puta na programu je bila prerada suvih šljiva, tačnije izbijanje koštica. Vlasnik Jovanović je razgovarao sa ministarkom Snežanom i ukratko opisao proces proizvodnje, koji se, kako ističe nakon pakovanja većim delom proizvodi odlaze u izvoz, ali suvih šljiva iz ovog pogona ima i širom Srbije.

     Ministarka Snežana obišla je proces proizvodnje, vidno oduševljena načinom prerade suvih šljiva i lično se uverila, probajući i njihov kvalitet, miris i ukus.

      Inače ovaj pogon je sufinasiralo Ministarsvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Uprave za agrarna plaćanja i Vlade Kraljevin Danske preko Programa Fruitis & Berries.