26
pon, feb
Prevrnuo se autobus sa 50 putnika u selu Rudaru
Kategorija: Hronika

Prevrnuo se autobus sa 50 putnika u selu Rudaru

U selu Rudaru na magistralnom putu Niš - Priština sleteo je sa puta autobus pun putnika, prevoznika "Žitija turs" koji je saobraćao na liniji Salcburg – Priština.

Cannot find aktuelno/2014/jul-udes-autobus subfolder inside /home/rtvkursu/public_html../images/slike/aktuelno/2014/jul-udes-autobus/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:LiteSpeed
Client OS:Unknown
PHP:7.2.34

Nije bilo žrtava, ali je skoro 30 putnika teže i lakše povređeno. Povređeni su prebačeni do hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji, odakle su posle zbrinjavanja upućeni u Prokupačku bolnicu, a kako saznajemo jedan od putnika, koji je teže povređen, prosleđen je kliničkom centru u Nišu, gde kasnije operisan i van je životne opasnosti.

U autobusu je bilo oko 50 putnika od kojih je petnaestoro dece, svi albanske nacionalnosti. Ne zna se tačan razlog prevrtanja autobusa, ali se prepostavlja da je vozač zaspao s obzirom da je mesto na kojem se nesreća dogodila nalazi na potpuno ravnom terenu. Nakon probijanja zaštitne ograde autobus je sleteo sa puta i zaustavio se na petanaestak metara od magistralnog puta.