06
pon, feb
Upad Albanaca na teritoriju Srbije u opštini Kuršumlija
Kategorija: Hronika

Upad Albanaca na teritoriju Srbije u opštini Kuršumlija

Tragičan sukob u selu Orlovcu

U vatrenom sukobu Žandarmerije i Albanaca u selu Orlovac, opština Kuršumlija, smrtno je ranjen Stevan Sinđelić.

Cannot find aktuelno/2014/avgust-granica subfolder inside /home/rtvkursu/public_html../images/slike/aktuelno/2014/avgust-granica/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:7.4.33

Kako saznaju novinari RTV Kuršumlija pripadnik Žandarmerije MUP Srbije Stevan Sinđelić (30), koji je ranjen noćas oko tri časa u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija, hitno je prebačen do Doma zdravlja u Kuršumliji gde mu je ukazana prva pomoć, a nakon toga prebačen je do Prokuplja, odakle je helikopterom hitno prebačen do VMA gde je podlegao ranama.

U atarima sela Orlovac na samoj administrativnoj granici već je postala praksa da Albanski živalj, šumokradice, redovno seku šumu na srpskoj teritopriji i odvoze put Kosova i Metohije. Tako se i ovog tragičnog dana desilo da su sa više traktora i prikolica posekli ogromne količine hrastove šume, nakon čega su im pripadnici Žandarmerije zaplenili pokradena drva i traktore. Pripadnici Žandarmerije su obezbeđivali mesto uviđaja, do dolaska nadležnih organa, a tu priliku su iskoristili albanske šumokradice, pa su se ponovo vratili sa namerom da pokupe mašine i pobacano naoružanje i tom prilikom otvorili vatru na pripadnike Žandarmerije, gde je smrtno ranjen Stevan Sinđelić.

Nakon ovog ubistva pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića, ministar Unutršnjih poslova Nebojša Stevanović je izjavio: "Naredio sam da se u ovaj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje".

Prema njegovim rečima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad. Stefanović je izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića istakao da će zahtevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne.